Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2008-2009

Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν την φετινή σχολική χρονιά είναι τα γνωστά:
1) Η μια ώρα δεν επαρκεί για το μάθημα της πληροφορικής
2) Η εξέταση του μαθήματος του προγραμματισμού θα έπρεπε να γίνεται πρακτικά

Σίγουρα οι έννοιες του προγραμματισμού είναι δυσνόητες για τα παιδιά της Γ’ τάξης άλλα η χρήση της Microworlds Pro – Logo με πρακτικά απλά παραδείγματα παρόμοια με το νέο βιβλίο της κάνουν περισσότερο κατανοητές.

Στη Α’ Γυμνασίου οι μαθητές έφτιαξαν την εργασία τους στον κειμενογράφο όπου πρόσθεσαν εικόνες και δημιούργησαν ένα άρθρο με δική τους επιλογή θέματος που θα μπορούσε να δημοσιευτεί στην εφημερίδα του σχολείου τους.

Στη Β΄ Γυμνάσιου έγινε εργασία με θέμα την ιστορία του χωριού του Αγίου Μύρωνα όπου οι μαθητές αναζήτησαν και έγραψαν στοιχεία για την ιστορία, τα αξιοθέατα, τα ήθη, και τα έθιμα του τόπου τους. Χρησιμοποίησαν το φύλλο παρουσιάσεων όπου πρόσθεσαν οπτικοακουστικό υλικό. Επίσης έγινε και εργασία στο φύλλο υπολογισμών όπου οι μαθητές συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για τα ενδιαφέροντα τους και τη χρήση του ελεύθερου χρόνου τους, συνέλεξαν και επεξεργάστηκαν τα στοιχεία σε ομάδες για να βγάλουν τα στατιστικά της τάξης τους.

Στη Γ’ Γυμνασίου οι μαθητές επέλεξαν το θέμα της εργασίας τους (κάπνισμα, μόλυνση του περιβάλλοντος, διατροφή, βία στα γήπεδα, αναβολικά κ.α.) και δούλεψαν σε ομάδες για να την υλοποιήσουν στο φύλλο παρουσιάσεων. Αναζήτησαν οπτικοακουστικό υλικό στο διαδίκτυο για να εμπλουτίσουν την εργασία τους. Η τελική παρουσίαση των εργασιών έγινε στην τάξη όπου οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν σε αυτά τα σημαντικά θέματα.

Καθηγήτρια Πληροφορικής Γυμνασίου Αγ. Μύρωνα
Χατζάκη Αικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: