Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Εκπαιδευτικό υλικό για το Γενικό Λύκειο

Στα πλαίσια της πρόσκλησης για τον απολογισμό της τρέχουσας σχολικής χρονιάς ο συνάδελφος Πολύκαρπος Καραμαούνας μου έστειλε το ιδιαίτερα πλούσιο και αξιόλογο εκπαιδευτικό του υλικό για 3 μαθήματα του Γενικού Λυκείου με την άδειά να το αναρτήσω στο δικτυακό τόπο:

  • http://plirancrete.sch.gr/files/ekpYliko/lykeio/AEPP_Karamaounas.zip (Ανάπτυξη Εφαρμογών)
  • http://plirancrete.sch.gr/files/ekpYliko/lykeio/PD_Karamaounas.zip (Πολυμέσα Δίκτυα)
  • http://plirancrete.sch.gr/files/ekpYliko/lykeio/EP_Karamaounas.zip (Εφαρμογές Πληροφορικής)

Σε αυτό το σημείο έχει σημασία να επισημάνω ότι το υλικό που υπάρχει στο δικτυακό τόπο μπορεί να αξιοποιηθεί ελεύθερα. Όπως όμως είναι φυσικό δεν επιτρέπεται η εμπορική του χρήση. Τέτοια χρήση μπορεί να κάνει μόνο ο συντάκτης του υλικού.

Με την ευκαιρία αυτής της ανάρτησης θα ήθελα να σας επισημάνω ότι οι παρατηρήσεις και το υλικό που στείλατε για τον απολογισμό της προηγούμενης σχολικής χρονιάς αξιοποιήθηκαν:

  • τόσο στον προγραμματισμό της τρέχουσας:
  1. πολλοί συνάδελφοι χρησιμοποίησαν τις νέες ιδέες και το εκπαιδευτικό υλικό που αναπτύχθηκε
  2. διαμορφώθηκαν διορθωτικές παρεμβάσεις (δες Αξιολόγηση της Γ' Γυμνασίου - Ιστολόγιο)
  3. εκπονήθηκε και εφαρμόστηκε διαθεματικό σχέδιο εργασίας (project) Πληροφορική και τα Μαθηματικά σε συνεργασία με το σχολικό σύμβουλο Μαθηματικών Γ, Κανέλλο και τους συναδέλφους του Πειραματικού Γυμνασίου Ν. Σπανουδάκη (Μαθηματικό) και Γ. Χαλκιαδάκη (Πληροφορικό). Περισσότερα νέα γι' αυτό σύντομα. Το σχέδιο εργασίας πρόκειται να τρέξει και του χρόνου με δυνατότητα να ενημερωθείτε γι' αυτό αλλά και να παρακολουθήσετε την εφαρμογή του.
  • όσο και με τη μορφή προτάσεων προς το ΥΠΕΠΘ και το ΠΙ (από εμένα ή και από το σύνολο των σχ. συμβούλων Πληροφορικής).

Επομένως και η φετινή πρόσκληση έχει νόημα, διότι αξιόλογες προσπάθειες γίνονται σε πάρα πολλά σχολεία και όλοι έχουμε όφελος από αυτή την από κοινού αναζήτηση και παρουσίαση.

Περιμένω τις προτάσεις, το υλικό και τις παρατηρήσεις σας, είτε με απευθείας ανάρτηση στο blog είτε με τη δική μου διαμεσολάβηση.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Πανσεληνάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: