Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

Εκπαιδευτική δραστηριότητα- Υπολογιστικά Φύλλα- Γραφήματα (Πελεκανάκη Ευαγγελία)

Στόχοι Δραστηριότητας
Μετά το τέλος της δραστηριότητας οι μαθητές θα πρέπει να:· Κατανοούν τη χρήση των γραφημάτων· Μπορούν να δημιουργούν γραφήματα με τον οδηγό γραφημάτων.

Απαιτούμενη Υποδομή - ΟΔΗΓΙΕΣ
Για την υλοποίηση της δραστηριότητας απαιτούνται:
1. Χρήση Η/Υ με εγκατεστημένο το Excel της Microsoft. Εναλλακτικά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε παρόμοιο περιβάλλον. Σε κάθε Η/Υ μπορούν να εργασθούν 1-3 μαθητές.
2. Τα φύλλα εργαστηριακής δραστηριότητας για τους μαθητές. Κάθε μαθητής συμπληρώνει ξεχωριστό φύλλο το οποίο μπορεί να φυλάσσεται στον ατομικό φάκελο επιτευγμάτων (portfolio) που αξιοποιείται για την αξιολόγησή του, την ενημέρωση κηδεμόνων, κλπ


ΣΕΝΑΡΙΟ

θεωρούμε την υπόθεση εργασίας στην οποία οι μαθητές βοηθούν έναν εκπαιδευτικό στον υπολογισμό των εξόδων του πρώτου τριμήνου του έτους. Έχουμε, λοιπόν, υπολογίσει όλα τα ποσά στο προηγούμενο μάθημα (κάνοντας χρήση της συνάρτησης Sum) και στην περίπτωση αυτής της δραστηριότητας καλούνται οι μαθητές να χρησιμοποιήσουν τα γραφήματα για να παράγουν οπτικοποιημένα αποτελέσματα.

Περισσότερα στο http://eclass.sch.gr/courses/D118108/document/%D5%F0%EF%EB%EF%E3%F3%F4%E9%EA%DC%20%D6%FD%EB%EB%E1_%D0%E5%EB%E5%EA%E1%ED%DC%EA%E7.doc

Δεν υπάρχουν σχόλια: